Indemnizatia de crestere a copilului, 85% din toate veniturile nete

Hotararea pentru modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei 148/2005 privind sustinerea familiei in vedere cresterii copilului a fost adoptata ieri si reglementeaza conditiile de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Astfel, mamele vor primi, de la 1 ianuarie 2009, o indemnizatie pentru cresterea copilului care va reprezenta, ca suma, 85% din media tuturor veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului. La stabilirea indemnizatiei vor fi luate in calcul toate sumele obtinute de mama in ultimul an, supuse impozitarii si prevazute in Codul fiscal, respectiv atat salariul primit ca urmare a unui contract de munca, dar si venitul din drepturi de autor, agricultura sau alte tipuri de contracte supuse impozitului pe venit.

In cazul in care 85% din veniturile realizate reprezinta mai putin de 600 de lei, indemnizatia acordata va fi de 600 de lei. Alocatia pentru copil va fi, de la 1 ianuarie 2009, 230 lei, cu aproape 8% mai mult decat in prezent.

Citeste pe Myjob si Ce faci cu jobul cand te decizi sa ai un bebe

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: