Tichete de vacanta, din 2009

Angajatorii ar putea acorda salariatilor, din 2009, si tichete de vacanta pe langa cele de masa, cadou sau cele de cresa, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, scrie Avocatnet.ro. Acordarea tichetelor de vacanta va fi optionala pentru angajatori si de ea pot beneficia doar persoanele angajate de cel putin sase luni, potrivit Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).

  • valoarea nominala a unui tichet de vacanta nu va putea fi mai mare de 10% din salariul minim brut pe tara garantat in plata;

  • sumele corespunzatoare tichetelor de vacanta acordate de catre angajator vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, in limita a sase salarii minime pe economie garantate, pentru fiecare angajat, pe un an calendaristic;
  • salariatul este scutit de plata impozitului pe venit si a asigurarilor sociale aferente tichetelor. Acestea vor putea fi utilizate doar pentru achizitionarea de servicii turistice cu locul de desfasurare in Romania si sunt acceptate doar de structuri de primire turistice sau agentii de turism autorizate de Autoritatea Publica Centrala pentru Turism.

Toate platile aferente tichetelor de vacanta vor putea fi facute prin intermediul bancilor. Ordonanta de urgenta este prevazuta sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2009.

Citeste pe Myjob.ro mai multe despre relatia angajat-angajator.

Reclame

Un răspuns to “Tichete de vacanta, din 2009”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: