Expertii contabili ar putea efectua activitate de audit financiar si consultanta fiscala

Activitatea de audit financiar si consultanta fiscala ar putea fi realizata de expertii contabili, fara ca acestia sa sustina un examen prealabil in cadrul Camerei Auditorilor Financiar, respectiv in Camera Consultantilor Fiscali, scrie avocatnet.ro.

Hotararea nr. 115/2008, adoptata de Consiliul Superior al Corpului Expertilor Contabili, stabileste modul de aplicare a prevederilor din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati. In Hotararea publicata in Monitorul Oficial din 15 iulie 2008 se specifica urmatoarele obligatii care revin expertilor contabili, membri activi ai Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania:

a) sa se inregistreze in evidentele Camerei Auditorilor Financiari si cele ale Camerei Consultantilor Fiscali, cu respectarea conditiilor stabilite prin reglementarile specifice de inregistrare, mai putin cele legate de obtinerea competentelor profesionale (examene si stagii practice);
b) in efectuarea activitatilor de audit statutar si, respectiv, de consultanta fiscala, sa respecte reglementarile specifice referitoare la aplicarea standardelor si normelor profesionale, etice, de calitate, dezvoltarea profesionala continua etc., emise de Camera Auditorilor Financiari, Consiliul pentru Supraveghere Publica a Activitatii de Audit Statutar si, respectiv, de Camera Consultantilor Fiscali.

Gaseste loc de munca in domeniul audit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: