Finantare nerambursabila pentru tineri prin programul START

Ordinul 793/2008 aproba Procedura de implementare a Programului pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare – START. Acest Program urmareste:

  • sprijinirea demararii si dezvoltarii firmelor nou-infiintate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finantare;
  • stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri);
  • cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare.

Beneficiarii Programului START sunt, potrivit Procedurii citate, urmatorii:
a) persoanele fizice;
b) persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale, asociatii familiale;
c) societati comerciale.

Procedura stabileste criterii distincte pentru fiecare tip de beneficiar, comun fiind obligatia de a obtine un numar de minimum 10 puncte, ca urmare a evaluarii datelor din formularul de preselectie. In plus, solicitantul/actionarul nu trebuie sa aiba mai mult de 35 de ani.

Sprijinul financiar va fi sub forma de alocatie financiara nerambursabila (AFN), in limita a 50% din valoarea totala (fara TVA) a proiectului de investitii care face obiectul planului de afaceri, dar nu mai mult de 60.000 de lei.

Implementarea Programului va fi demarata in termen de 10 zile lucratoare de la publicarea in Monitorul Oficial (7 iulie 2008), iar perioada de inregistrare a forumlarelor de preselectie va fi de 5 zile lucratoare, incepand cu 17 iulie a.c.

Solicitantii pot completa si transmite on-line formularul de preselectie conform aplicatiei software disponibile pe pagina web a institutiei, la adresa www.mimmc.ro, intre orele 9.00 si 20.00 ale fiecarei zile lucratoare de inscriere.

Citeste mai multe despre inceputul propriei afaceri pe www.myjob.ro.

Anunțuri
Publicat în Miscellanea. Etichete: , , , , , , , . Comentarii închise la Finantare nerambursabila pentru tineri prin programul START
%d blogeri au apreciat asta: