Companiile maresc salariile pentru a-si pastra angajatii

Salariul mediu net a ajuns in luna mai la valoarea de 1.248 lei, potrivit analizei INS. Teama managerilor companiilor autohtone de a nu-si pierde angajatii calificati constituie principalul factor de crestere a salariului, considera Adevarul. Oamenii isi cauta locuri de munca in strainatate si astfel raman multe joburi vacante pentru care angajatorii sunt nevoiti sa mareasca salariile, opineaza consilierul guvernatorului bancii centrale, potrivit sursei citate.

Datele Institutului National de Statistica arata ca cele mai mari cresteri de salariu sunt in intermediere financiara, valoarea salariului mediu nominal net fiind de 3.636 lei.

Majorarea salariului minim pe economie nu se va efectua acum, potrivit declaratiilor ministrului economiei si finantelor. El a precizat, totodata, ca este necesar un protocol intre sindicate, patronate si Banca Nationala ca sa se valideze o astfel de majorare.

Citeste mai multe despre salariu pe www.myjob.ro.

Reclame
Publicat în Negocierea salariului. Etichete: , , , , , , . Comentarii închise la Companiile maresc salariile pentru a-si pastra angajatii
%d blogeri au apreciat asta: