ING primeste primele amenzi pe piata pensiilor private din Romania

CSSPP a sanctionat companiile ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii cu amenzi de peste 1,38 milioane de lei (0,5% din capitalurile sociale) pentru incalcarea legislatiei in domeniul pensiilor private obligatorii si facultative din Romania, a anuntat miercuri autoritatea.

Companiile sunt acuzate ca si-au externalizat activitatile de administrare a activelor fondurilor de pe pilonul II si III catre compania olandeza ING Asset Management B.V. The Netheerlands – Sucursala Bucuresti, desi legea interzicea acest lucru, scrie Hotnews.ro. ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii au dat, in replica, un comunicat unde preciza ca externalizarea administrarii s-a produs in august 2007, inainte de adoptarea Hotararii nr. 21/2008 care interzice acest lucru.

In Romania, ING Fond de Pensii are cei mai multi cotizanti, cu o cota de 33,2%, iar ING Asigurari de Viata ocupa locul I pe piata asigurarilor de viata din Romania.

Citeste mai multe despre fondurile de pensii private pe www.myjob.ro.

Reclame
Publicat în Miscellanea. Etichete: , , , , , , . Comentarii închise la ING primeste primele amenzi pe piata pensiilor private din Romania
%d blogeri au apreciat asta: