Trend ascendent pe piata de locuri de munca

Rata medie de locuri de munca vacante a fost de 2,06% in 2007, in crestere fata de anul precedent, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica. Cea mai mare oferta de locuri de munca s-a inregistrat in administratie publica si in sanatate si asistenta sociala. Locuri de munca putine au fost in industria extractiva si energie electrica, termica, gaze si apa.

Comparativ cu 2006, au existat mai multe locuri de munca vacante in majoritatea activitatilor economice, exceptiile fiind tranzactii imobiliare, comert, transport si comunicatii, conform sursei citate.

Cele mai multe oferte de locuri de munca in 2007 s-au adresat specialistilor cu ocupatii intelectuale si stiintifice (joburi care necesita in mod obligatoriu studii superioare – de exemplu, fizician, biolog, profesori in invatamantul superior etc.) si tehnicienilor si maistrilor.

In randul ocupatiilor de legislatori, inalti functionari si conducatori au fost cele mai putine locuri de munca, dar si in ceea ce priveste lucratorii operativi in servicii si comert.

Vezi care sunt domeniile cu cele mai multe locuri de munca la Targul online de joburi Myjob 2.008.

Reclame
Publicat în La vanatoare de locuri de munca!. Etichete: , , , , , . Comentarii închise la Trend ascendent pe piata de locuri de munca
%d blogeri au apreciat asta: