Locurile de munca in strainatate – cum le alegi?

Ofertele de locuri de munca in strainatate reprezinta o atractie din ce in ce mai mare pentru tot mai multi romani. Inainte de a te decide sa accepti unul dintre locurile de munca in strainatate, ia in considerare avantajele si dezavantajele ofertei, dar si aspecte care tin de viata pesonala.

Care sunt criteriile de alegere a locurilor de munca in strainatate? Ce trebuie sa stii atunci cand accepti un job intr-o alta tara? Sunt locurile de munca in strainatate un act de curaj pentru unii romani sau au devenit o necesitate?

Iata intrebari  la care incercam sa punctam cateva raspunsuri. De multe ori locurile de munca in strainatate nu sunt si garantia unei vieti mai bune. Alege dintre locurile de munca in strainatate in cunostinta de cauza si ai in vedere:

  • compania care ofera jobul – informeaza-te in detaliu inainte de a accepta sa pleci;
  • tara, respectiv orasul in care firma ofera locuri de munca – care este nivelul chiriilor, oferta de locuri de munca daca vrei sa iti schimbi jobul sau vrei sa pleci cu familia, posibilitatea de a-ti da copilul la scoala, actele necesare pentru sedere, facilitatile si obligatiile fiscale;
  • laturile ascunse ale jobuluisalariul este unul brut sau net? Daca este brut, ce inseamna un salariu net in conditiile diferite de impozitare ale altei tari? Orele suplimentare vor fi platite? Contractul te obliga sa pastrezi jobul pentru mai mult timp altfel platesti despagubiri? Intereseaza-te de toate acestea inainte de a accepta unul dintre locurile de munca din strainatate;

Citeste in continuarea despre ce trebuie sa stii cand alegi dintre locurile de munca in strainatate.

Reclame
Publicat în La vanatoare de locuri de munca!. Comentarii închise la Locurile de munca in strainatate – cum le alegi?
%d blogeri au apreciat asta: