Cum obtii ofertele de locuri de munca ascunse publicitatii

Din punct de vedere istoric, piata ascunsa a locurilor de munca se refera la acele oferte de joburi care nu sunt date publicitatii. Definitie mai moderna se extinde prin includerea locurilor de munca deschise doar internilor companiei. In vreme ce unele dintre aceste locuri de munca sunt postate pe site-uri de recrutare, faptul ca fac parte, in acelasi timp, dintr-o piata “ascunsa” este determinat de candidatul care obtine jobul prin sursa pe care o are in interiorul companiei.

Cu alte cuvinte, piata ascunsa a locurilor de munca se refera la acele posturi care pot fi obtinute doar prin pile, relatii, cunostinte. Totusi, acest lucru nu inseamna neaparat ca angajatorul prefera un candidat recomandat de un angajat mai vechi, daca CV-ul celui care doreste jobul nu se potriveste cu specificul postului.

Ce poti face, in aceste conditii, ca sa obtii acele locuri de munca vizate in firme de top? Iata cateva sugestii care te-ar putea ajuta sa gasesti si sa exploatezi ofertele ascunse de locuri de munca:

1. Fa o lista scurta cu firmele in care ai vrea sa lucrezi

Ia in considerare, atunci cand doresti unul dintre locurile de munca ale unei companii:

  • tehnologia;
  • cultura organizationala;
  • amplasamentul jobului.

Totodata, asigura-te ca aceasta lista contine locuri de munca variate, astfel incat sa iti cresti sansele de a le obtine.

Citeste mai multe despre metodele pe care le poti adopta pentru a obtine ofertele de locuri de munca.

Anunțuri
Publicat în La vanatoare de locuri de munca!. Comentarii închise la Cum obtii ofertele de locuri de munca ascunse publicitatii
%d blogeri au apreciat asta: