Ofertele de joburi au minusuri? Profita de ele!

Ti-ai perfectionat CV-ul si scrisoarea de intentie, ai aplicat la diverse oferte de locuri de munca si ai mers la interviuri de angajare pentru joburile vizate. Pana in prezent nici un job nu ti-a oferit ceea ce doresti si ai nevoie. Carentele ofertelor de joburi pot fi cauzate si de slabele cunostinte ale angajatorilor in materie de recrutare.

Iti va fi mai usor sa gasesti jobul dorit daca esti informat in legatura cu aceste neajunsuri si daca iti adaptezi modul de cautare al unui job in functie de ele.

1. Jobul nu este bine definit

In ofertele de munca se intampla adesea ca un angajator sa nu descrie un job clar si coerent. Ar putea fi un semn ca jobul pentru care candidezi nu are bine delimitate responsabilitatile.

Strategie: Sustine interviul de angajare cu viitorul tau sef direct, nu numai cu reprezentantul departamentului de resurse umane. Noteaza-ti acele caracteristici ale jobului care iti sunt neclare si discuta despre ele.

2. Nu mentioneaza nimic despre atmosfera de lucru si echipa

Adesea esecul la job se datoreaza incapacitatii de adaptare sau nepotrivirii cu mediul de lucru. Aceasta problema apare de multe ori pentru ca oferta de job se concentreaza numai pe calificarile tehnice, fara a lua in considerare compatibilitatea dintre angajat si cultura organizationala.

Citeste mai departe despre strategiile pe care sa le adopti in cazul minusurilor ofertelor de joburi.

Anunțuri
Publicat în La vanatoare de locuri de munca!. Comentarii închise la Ofertele de joburi au minusuri? Profita de ele!
%d blogeri au apreciat asta: