Interviul de angajare: Ce ai face daca…

Modul in care un candidat a rezolvat diverse situatii in trecut ii demonstreaza calitatile si prezice modul in care se va comporta in viitor in situatii similare. De aceea, in cadrul unui interviu, pe langa intrebarile generale de genul “Povesteste despre tine!”, apar intrebari mult mai la obiect care privesc anumite aspecte ale muncii ce urmeaza a fi desfasurate.

In cazul intrebarilor generale e mult mai usor sa iesi cu “basmaua curata” povestindu-i angajatorului ceea ce crezi ca ar vrea sa auda si periind putin realitatea. Insa, atunci cand esti intebat cum te-ai descurcat in situatia x sau daca ai avut vreodata de-a face cu situatia y si cum te-ai comporta intr-un caz similar, e mult mai greu de intuit ce fel de raspuns ar trebui sa dai.

O alta intrebare care apare in acest caz este de unde stie angajatorul ca te vei comporta intr-o anume situatie asa cum ai spus la interviu? Ei bine, la acest tip de intrebari este mai greu sa dai niste raspunsuri mult diferite modului in care gandesti si actionezi in mod obisnuit. Mai ales ca, de cele mai multe ori, esti rugat sa argumentezi o anumita decizie si sa descrii pasii rationamentului tau.

Citeste ce intrebari ti-ar putea pune intervievatorul.

Anunțuri
Publicat în Interviul de angajare. Comentarii închise la Interviul de angajare: Ce ai face daca…
%d blogeri au apreciat asta: